Anticonceptie

Hoewel het niet altijd het eerste is waar je aan denkt tijdens de zwangerschap of na de bevalling, wij zijn er ook voor al je vragen over anticonceptie. We kunnen je informeren over de verschillende anticonceptiemethoden en helpen de meest geschikte methode voor jou te vinden

Vinden van passende anticonceptie

Vrouwen die geen borstvoeding geven, worden meestal binnen 3-6 weken na de bevalling weer ongesteld. Dat betekent dat ze twee weken daarvoor een eisprong kregen en al weer vruchtbaar waren.

Bij vrouwen die borstvoeding geven kan het soms maanden duren, voordat zij weer voor het eerst ongesteld worden. Dat komt doordat de borstvoedingshormonen de menstruatiecyclus onderdrukken. Je weet dan niet zeker of je alweer vruchtbaar bent of niet. Voor het herstel van je lichaam (en geest) is het belangrijk om na een zwangerschap en bevalling een periode van rust te hebben en niet zwanger te raken. Passende anticonceptie vinden is daarom belangrijk. Als je borstvoeding geeft zijn niet alle methodes geschikt.

In de kraamweek hebben we met jou een gesprek over anticonceptie. Je mag natuurlijk ook eerder contact met ons opnemen als je er vragen over hebt. Je kunt ook een handige site raadplegen over anticonceptie na de bevalling

 

14 + 9 =

Maak je eerste contact met ons

Maken van een afspraak;
bel — 0511 451 045

Of vul in en verstuur

De mail die je verstuurt vanaf deze website, met jouw persoonlijke gegevens erin, wordt door ons alleen gebruikt in het kader van je vraag of aanmelding. We houden verder geen bestanden bij van jouw gegevens tenzij we er duidelijk persoonlijk om vragen.