Wijzer bevallen

 

Op maandagavonden

Deze cursus kan je uitstekend helpen om je op een ontspannen manier voor te bereiden op de bevalling.

Info

Cursus Wijzer Bevallen

Tijdens het volgen van de cursus ‘Wijzer Bevallen’ word je voorbereid op de bevalling. Op een interactieve manier wordt er informatie gegeven over het verloop van de bevalling, hoe je je kan voorbereiden, hoe om te gaan met weeën en pijnbestrijding. Vragen als waarom zijn weeën onaangenaam en hoe kan je je eigen pijnbestrijdingssysteem optimaliseren tijdens de bevalling, worden beantwoord. Je gaat actief aan de slag met het doen van ontspanningsoefeningen en gaat oefenen met ademhalingstechnieken voor het opvangen van weeën. Deze oefeningen zijn gebaseerd op yoga.
Naast het doen van oefeningen worden er ook veel praktische tips gegeven. Er is tijdens de bijeenkomsten veel ruimte om je eigen vragen te stellen en ervaringen te delen met de andere zwangeren, die ongeveer even ver als jou zullen zijn.

De cursus helpt je om op een ontspannen manier voor te bereiden op de bevalling.

Wanneer

Maandag 18:00 uur

Waar

Kollum

Hoe vaak

7 lessen van 75 minuten

Kosten

–  Met partner:                      €175,-

– Zonder partner:                €145,-

Sommige zorgverzekeraars vergoeden, geheel of gedeeltelijk, zwangerschapscursussen. Dit is ook afhankelijk van hoe goed je bent verzekerd. Het is raadzaam om dit bij jouw zorgverzekeraar te checken. Belangrijk hierbij is om aan te geven dat de cursus door een verloskundige wordt gegeven.

Lesinhoud

In de lessen wordt aandacht besteed aan:

– Baringspijn. Doel, functie en hoe hier mee om te gaan.
– Verloop van de baring.
– Opvangen van weeën.
– Oefeningen om je lichaamsbewustzijn te vergroten.
– Ademhalingstechnieken.
– Ontspanningsoefeningen.

Het zijn 7 lessen van 75 minuten in kleine groepen van maximaal 5 ouderparen of 10 zwangeren. De cursus start tussen de 16 en 30 weken zwangerschap.

Meenemen

– Makkelijk zittende kleding
– Badhanddoek
– Een kussen

Matjes om op te liggen zijn aanwezig.

Met Partner

Als aanstaande vader voelt het vaak alsof alles buiten jezelf om gaat. Het is een feit dat je vrouw/vriendin het kind moet dragen en baren, maar het is ook een feit dat jullie allebei ‘ouder’ worden. Jouw rol als begeleider, ondersteuner en coach tijdens de zwangerschap, bevalling en als vader wordt duidelijk als jij je op dezelfde manier voorbereid als je vrouw/vriendin.

Rond Geboorte in Dokkum biedt speciaal cursussen aan voor beide aanstaande ouders.

Aanmelding Wijzer Bevallen

Maken van een afspraak;
bel — 0511 451 045

Of vul in en verstuur

5 + 9 =

De mail die je verstuurt vanaf deze website, met jouw persoonlijke gegevens erin, wordt door ons alleen gebruikt in het kader van je vraag of aanmelding. We houden verder geen bestanden bij van jouw gegevens tenzij we er duidelijk persoonlijk om vragen.