Nij Libben ~ Natuurlijk meer tijd

Liggingsecho

De liggingsecho is een echo die op medische indicatie wordt uitgevoerd rond week 36 of 37 van je zwangerschap. We kijken of de baby goed in je buik ligt voor de bevalling.

Wat is de liggingsecho?

Je baby maakt verschillende fases mee in de ontwikkeling. In het tweede trimester is het kindje heel beweeglijk, maar naarmate hij of zij groter wordt en de ruimte krapper, beweegt de baby steeds iets minder. Rond week 36 of 37 liggen meeste baby’s met het hoofd richting het bekken, klaar om de wereld te ontmoeten.

Tijdens de controles in deze weken, houden we dit ook in de gaten. Meestal kunnen we de positie van de baby voelen, maar soms lukt dat niet. In dat geval zullen we een liggingsecho uitvoeren om de houding te bekijken.

Hoe verloopt de liggingsecho?

Veelgestelde vragen over de liggingsecho

Waarom is de liggingsecho belangrijk? De liggingsecho is van groot belang omdat het ons helpt te begrijpen hoe je baby in de baarmoeder ligt. Dit is cruciaal voor de planning van de bevalling en om eventuele complicaties in een vroeg stadium te identificeren.

Kan mijn partner mee naar de liggingsecho?
Zeker, je partner is van harte welkom om aanwezig te zijn tijdens de liggingsecho.

Hoe lang duurt de echo?
De liggingsecho duurt meestal ongeveer 15 minuten

Moet ik iets speciaals doen voor de echo?
Er is geen speciale voorbereiding nodig voor de liggingsecho.

Kost de liggingsecho geld?
Er zijn geen kosten verbonden aan deze echo.

Liggingsecho bij Nij Libben

Bij Verloskundigenpraktijk Nij Libben nemen onze speciaal opgeleide echoscopisten alle tijd voor jouw liggingsecho. Onze verloskundigen geloven in de natuurlijke kracht van de vrouw en helpen je om jouw zwangerschap zoveel mogelijk volgens jouw wensen te laten verlopen. Heb je nog vragen over de liggingsecho?

Echopraktijk Friesland

Professioneel

vanuit het hart

Team nij libben

We hechten er veel belang aan dat jouw zwangerschap verloopt zoals jij dat prettig vindt. Dat begint al bij het prille begin, waarbij je ongezien onze praktijk binnen kunt komen, en eindigt niet wanneer we onze zorg overdragen aan het consultatiebureau. Wij zetten ons graag in voor een zo natuurlijk mogelijke zwangerschap, als jij dat wilt.

Saapke de Haan

lactatiedeskundige en assistente

Nadine de Weerd

Verloskundige

Momo Pols

Verloskundige en anticonceptiespecialist

Kirsten

Verloskundige

Eke van der Molen

Verloskundige, echoscopiste

Annelies Banga

Verloskundige, echoscopiste