Even voorstellen

Professioneel, vanuit het hart
Zoals we hier gekomen zijn in het team, is voor ieder van ons verschillend. Maar wat voor ons allemaal hetzelfde is: we zijn van jongs af aan geboeid door wat er rondom de geboorte van een nieuw mens gebeurt. Laten we ons voorstellen.

Eke van der Molen

Eke van der Molen

Verloskundige, versiekundige (BIG nummer 59059707303)

Ik ben getrouwd en moeder van 3 zonen (2011-2013-2015). Voor zover ik mij kan herinneren heb ik altijd al verloskundige willen worden. 
Ik vind het fijn om een zwangere vrouw te mogen begeleiden, Daarbij vind ik het proces van de ontwikkeling van het kind in de buik heel bijzonder. Vanaf 2012 mag ik ook met de echo werken, om te kijken hoe ver de vrouw zwanger is en -als het nodig is- om te kijken of de groei van het kindje mooi op schema loopt.
Ook het voorbereiden op de bevalling en het ouderschap, vind ik fascinerend. Tijdens de Centering Pregnancy bijeenkomsten kan ik mij daar meer op storten. Sinds 2016 doen wij dit in de praktijk en dit is echt een aanvulling voor alle zwangere vrouwen.

Een vrouw en haar partner door de bevalling heen loodsen vind ik een bijzondere uitdaging. Te kijken wat zij nodig hebben en hun kunnen ondersteunen naar het (opnieuw) geboren worden van heit en mem. Het zien groeien van het gezin in de kraamtijd en dit proces mogen ondersteunen, blijft steeds keer weer een unieke belevenis. Graag wil ik jullie ontmoeten in onze praktijk om dit proces bij jullie te mogen bewonderen.

Verloskundige worden, dat ging niet zo gemakkelijk in verband met het lotingssysteem. Hierdoor heb ik eerst vier (en een half) jaar de HBO-Verpleegkunde duaal gedaan (=werken en leren). In het laatste half jaar van deze studie was ik eindelijk ingeloot bij de Verloskunde Academie Groningen. Na nog weer vier jaar hard studeren ben ik in juli 2006 afgestudeerd en gaan waarnemen in de verloskundigenpraktijk Kollum e.o. Dit was toen een solopraktijk van Jane Hansen. Het samen werken ‘beviel’ van beide kanten erg goed, waarop we hebben besloten per september 2006 als maatschap verder te gaan. 

Ik heb me sinds de opleiding altijd erg geïnteresseerd in uitwendige versies. Hiervoor heb ik een vervolgopleiding gedaan en ben sinds 2007 versiekundige. Dit houdt in dat ik kindjes die bij 36 weken zwangerschap (of later) nog met de billen naar beneden liggen, mag proberen te draaien. Hierover geef ik ook les aan de Verloskunde Academie Groningen. Verder geef ik in het voortgezet onderwijs in onze regio een aantal keren per jaar lessen over seksuele voorlichting. 

Liefs Eke

Annelies Banga

Annelies Banga

Verloskundige, echoscopiste (BIG nummer 29911546303)

Al van jongs af aan trok de gezondheidszorg mij aan en wist ik dat daar mijn toekomst zou liggen. In augustus 2004 ben ik afgestudeerd aan de faculteit Bewegingswetenschappen in Amsterdam. Halverwege deze studie kwam ik erachter dat verloskunde toch meer mijn ‘ding’ was en dus besloot ik om na mijn eerste opleiding alsnog verloskunde te gaan doen. Helaas werd ik uitgeloot. In dat jaar heb ik gewerkt als docent anatomie/fysiologie/pathologie aan de Hanzehogeschool in Groningen. Al hoewel ik dit best leuk werk vond, bleef verloskunde mij trekken.
Ik besloot om weer met de loting mee te doen. En deze keer was het raak!! Op 9 juli van het jaar 2009 ben ik afgestudeerd. Sinds die tijd heb ik bij diverse verloskundigenpraktijken waargenomen. Zo ook hier in Kollum, waar ik tijdens mijn studie ook al diverse keren stage had gelopen. Dit beviel zo goed dat ik op 1 april 2009 ben toegetreden tot de maatschap.

Sinds 11 maart 2011 ben ik afgestudeerd als echoscopiste. Naast de reguliere verloskundige zorg maak ik nu echo’s. Het gaat om termijnecho’s, echo’s bij bloedverlies, liggingsecho’s, groeiecho’s en echo’s om de ligging van de placenta te bepalen.

Per september 2014 maak ik deel uit van de BeroepenVeld Commissie van de AVAG. Ik vind het leuk en belangrijk om educatie, innovatie en praktijkvoering samen te laten smelten. Met mijn rol in de BeroepenVeldCommissie kan ik hier een steentje aan bijdragen.

Het begeleiden van vrouwen tijdens zwangerschap, baring en kraambed vind ik erg bijzonder. Het is een intense tijd vol met nieuwe dingen, onzekerheden, geluk en helaas ook wel eens verdriet. Voor mij een fantastische uitdaging om zo goed mogelijk de nodige persoonlijke begeleiding te geven. Wellicht tot ziens bij ons in de praktijk!

Saapke de Haan

Saapke de Haan

lactatiedeskundige en assistente

Mijn moeder was kraamverzorgster. Op jonge leeftijd wist ik al dat ik in de voetsporen van mijn moeder wou treden. Werken als kraamverzorgster leek me geweldig. Uiteindelijk heb ik twee jaar gewerkt als kraamverzorgster bij Thuiszorg de Friese Wouden. Door een ongeluk met blijvend letsel moest ik helaas stoppen met dit werk.

In 2001 leerde ik verloskundige Jane Hansen kennen via een vriendin van mij, die op dat moment zwanger was. Jane was in januari 2001 een solopraktijk in Kollum gestart, ze had het erg druk en kon wel wat hulp gebruiken. Ik ben toen in april 2001 als praktijkassistente bij Jane aan het werk gegaan.

Borstvoeding heeft altijd al mijn interesse gehad en ik vond het best erg om mensen te zien worstelen met borstvoeding. Ze liepen tegen problemen aan, wat vaak het einde van de borstvoedingsperiode betekende. Dit vond ik jammer en wou deze mensen graag helpen. Ik ben daarom in 2002 de opleiding voor lactatiekundige gaan volgen aan de Hogeschool van Utrecht. In 2004 ging ik als lactatiekundige IBLCE (International Board Certified Lactation Consultant) aan de slag.

Naast mijn werkzaamheden als praktijkassistente ben ik dus ook lactatiekundige. Jullie kunnen bij mij terecht voor vragen over borstvoeding. Je kunt mij bellen via telefoonnummer 06-21704910.

Nienke Boersma

Nienke Boersma

Verloskundige

Al van jongs af aan wist ik dat ik in de gezondheidszorg wilde werken. Toen ik mij hierin ging verdiepen, wist ik al snel wat ik wilde doen. Ik wilde verloskundige worden! Inmiddels mag ik met trots zeggen dat ik afgestudeerd ben en vanaf november 2020 werk ik in het team bij Verloskundig Centrum Jane.

Ik ben geboren en getogen in Dokkum en woon sinds een jaar samen met mijn vriend in Ferwert. Ik spreek en versta de Friese taal goed. Tijdens mijn stages bij Verloskundig Centrum Jane heb ik gemerkt dat de nuchterheid en eerlijkheid van de cliënten in de regio mij erg aanspreekt. Ik was dan ook blij verras,t toen ik de kans kreeg om aan het werk te gaan bij de praktijk in Kollum.

Wat er groeit en verandert tijdens een zwangerschap is heel interessant. Het is een speciale periode in het leven van de aanstaande ouders en ik vind het een eer om mensen hierbij te mogen begeleiden.

Ieder mens is uniek en staat anders in het leven. Ook iedere zwangerschap, bevalling en kraambed is anders. Ik hoop dat ik jullie de zorg kan geven die bij jullie past, zodat jullie goed terug kunnen kijken op deze bijzondere periode.

Momo Pols

Momo Pols

Verloskundige (BIG nummer 49925190503)

Leuk dat ik me even mag voorstellen. In 2018 ben ik afgestudeerd als verloskundige in Groningen. Ik groeide op in Vlaardingen en in mijn tienerjaren verhuisde ik met mijn ouders mee naar het prachtige Friesland. Nu woon ik al een hele poos samen met mijn lieve vriend in een huis in Dokkum.

Toen er een plekje vrij kwam bij de Praktijk Jane kon ik niet wachten om te solliciteren. In Kollum had ik een aantal keer stage gelopen en hele leuke ervaringen opgedaan. De nuchterheid en eerlijkheid van de mensen in deze regio spreken me erg aan.

Mijn wens om verloskundige te worden is eigenlijk begonnen met de wens om zelf moeder te worden. Ik sloot zelfs mijn profielwerkstuk op de middelbare school af met de zin: ‘Het maakt me eigenlijk niet uit wat ik word, als ik maar een dikke lieve moeder word.’

Dat er een kindje kan groeien in de buik van een vrouw vond ik zo’n bijzonder proces, dat ik dat zelf ook graag wilde. Maar ik vond mezelf nog wat te jong (19) om echt moeder te worden, dus wilde ik graag iets doen om andere vrouwen te helpen bij hun zwangerschap en het toekomstig moederschap. Op deze manier ben ik bij verloskunde gekomen. Toen ik eenmaal aan het studeren was, kwam ik erachter dat er nog veel meer wonderlijke dingen gebeuren in de zwangerschap. Voor de partner en het gezin verandert er veel. Om daarbij een rol te spelen voelt heel bijzonder en tegelijkertijd ook heel ‘gewoon’. De zwangerschap en alles eromheen zijn natuurlijke processen, die ik graag ook zo natuurlijk mogelijk houd.

Inmiddels ben ik nog steeds geen dikke lieve moeder, maar wel een verloskundige en dat ik vind ik misschien nog wel leuker 😉

Behalve in de verloskundige praktijk, ben ik ook vaak te vinden op het water in een zeilboot of op een surfplank. Ik ga ook graag met mijn analoge camera op vakantie, kook (meestal) lekkere dingen en sport om die lekkere dingen er weer af te trainen. Hopelijk zien we elkaar terug op het spreekuur of tijdens de dienst! 

Sinds december 2019 plaats ik ook spiralen en heb ik mij verdiept in anticonceptie. Het leuke hieraan vind ik dat je na een zwangerschap en bevalling ook iemand nog kan begeleiden in het bewust kiezen voor de juiste anticonceptie, dit maakt het cirkeltje rond.

N.b.:

We hebben regelmatig studenten bij ons werken van de ‘Verloskunde Academie Groningen’. Zij hanteren de regels van privacy en werken onder beroepsgeheim.

Maak contact met ons

Maken van een afspraak;
bel — 0511 451 045

Of vul in en verstuur

Waarover (meerkeuze) wil je contact hebben?

12 + 9 =

De mail die je verstuurt vanaf deze website, met jouw persoonlijke gegevens erin, wordt door ons alleen gebruikt in het kader van je aanmelding. We houden verder geen bestanden bij van jouw gegevens tenzij we er duidelijk persoonlijk om vragen.