Nij Libben ~ Natuurlijk meer tijd

Termijnecho

De termijnecho is een bijzonder moment, het is namelijk de echo waarna je te horen krijgt wanneer je uitgerekend bent! De termijnecho vindt bij voorkeur plaats tussen de 10e en 12e week van je zwangerschap.

Wat is de termijnecho?

De termijnecho is een van de hoogtepunten van je zwangerschap waarbij we een gedetailleerder beeld krijgen van de ontwikkeling van je baby. Dit spannende moment helpt ons om de exacte duur van je zwangerschap te bevestigen en te zorgen dat alles op schema ligt voor jou en je kleintje.

Dit gebeurt meestal tussen de 10e en 12e week van je zwangerschap tijdens de tweede afspraak met de verloskundige. Net als bij de vitaliteitsecho brengen we een speciale gel aan op je buik en bewegen we een echokop over je buik om je baby te observeren en afbeeldingen op ons scherm te tonen.

Je baby is inmiddels zo’n 3 tot 5 cm groot (afhankelijk van in welke week we de echo uitvoeren) en dus al beter te zien dan tijdens de vitaliteitsecho. Toch kan het zijn dat de baby nog moeilijk in beeld komt tijdens deze echo en dat je de vraagt krijgt of je ook een [inwendige echo] wilt.

Veelgestelde vragen over de termijnecho

Waarom is de termijnecho belangrijk?
De termijnecho helpt ons om de exacte duur van je zwangerschap vast te stellen.

Kan mijn partner mee?
Absoluut! We moedigen je aan om je partner mee te nemen.

Hoelang duurt de echo?
De termijnecho duurt ongeveer 15 minuten en is meestal gekoppeld aan een gesprek met de verloskundige.

Moet ik iets speciaals doen voor de echo?
Ook bij deze echo is het fijn dat je met een volle blaas komt. Vaak kunnen we de baby dan net iets beter in beeld krijgen.

Kost de termijnecho geld?
Nee, voor elke zwangere is de termijnecho vergoed vanuit de basisverzekering.

Vitaliteitsecho bij Nij Libben

Bij Verloskundigenpraktijk Nij Libben nemen onze speciaal opgeleide echoscopisten alle tijd voor jouw termijnecho. Onze verloskundigen geloven in de natuurlijke kracht van de vrouw en helpen je om jouw zwangerschap zoveel mogelijk volgens jouw wensen te laten verlopen. Heb je nog vragen over de termijnecho?

Professioneel

vanuit het hart

Team nij libben

We hechten er veel belang aan dat jouw zwangerschap verloopt zoals jij dat prettig vindt. Dat begint al bij het prille begin, waarbij je ongezien onze praktijk binnen kunt komen, en eindigt niet wanneer we onze zorg overdragen aan het consultatiebureau. Wij zetten ons graag in voor een zo natuurlijk mogelijke zwangerschap, als jij dat wilt.

Saapke de Haan

lactatiedeskundige en assistente

Nadine de Weerd

Verloskundige

Momo Pols

Verloskundige en anticonceptiespecialist

Kirsten

Verloskundige

Eke van der Molen

Verloskundige, echoscopiste

Annelies Banga

Verloskundige, echoscopiste