Nij Libben ~ Natuurlijk meer tijd

CenteringZwangerschap

Ken je CenteringZwangerschap al? Dit is een vorm van verloskundige zorg, waarbij je samen met andere vrouwen die even ver in hun zwangerschap zitten als jou, deelneemt aan bijeenkomsten. Zo ben je meer betrokken bij jouw eigen zorgproces en is er meer tijd voor kennisdeling. Bovendien is het erg gezellig. Deelname is optioneel, maar veel vrouwen zijn er ontzettend enthousiast over!

Wat is CenteringZwangerschap?

Bij CenteringZwangerschap, voorheen CenteringPregnancy, zijn gedurende je zwangerschap 9 bijeenkomsten. Daarin houden we de groei van je kindje bij en het verloop van je zwangerschap. Daarnaast is er ruimte om vragen te stellen en besteden we aandacht aan belangrijke kennis voor jou als aanstaande moeder. Wil je meer weten over CenteringZwangerschap? Bezoek dan hun website. https://centeringzorg.nl/

Waarom zou ik meedoen met CenterinZwangerschap?

Het voordeel van deze opzet met CenteringZwangerschap, is dat je veel meer informatie krijgt, omdat deze bijeenkomsten langer duren dan de individuele controles. Wel 17 uur meer dan met individuele verloskundige zorg. Bij Nij Libben willen we dat je zo je beter geïnformeerd bent over je zwangerschap en beter voorbereid op je bevalling. Vrouwen die mee hebben gedaan, ervaren het programma als zeer positief, hebben meer zelfvertrouwen, zijn beter voorbereid en maken bewustere keuzes.

Bovendien is het bewezen dat deelname aan CenteringZwangerschap, leidt tot minder medische interventies (zoals bijstimulatie of pijnmedicatie) tijdens de bevalling. Daarnaast hebben de pasgeboren baby’s een hoger geboortegewicht en een betere start direct na de geboorte. Het is dus niet alleen leuk en leerzaam, maar ook heel erg nuttig!

Wanneer je meedoet aan CenteringZwangerschap, heb je ook nog individueel contact in de eerste afspraak met de verloskundige (meestal wanneer je zo’n 8-10 weken zwanger bent). Daarnaast vinden er vanaf week 36/37 ook individuele controles plaats. Heb je toch behoefte aan een extra 1-op-1 gesprek? Dan kun je altijd daarnaast altijd nog een regulier spreekuur aanvragen.

Over de bijeenkomsten

De 9 bijeenkomsten zijn altijd op maandag in onze praktijk in Kollum en duren elk 2 uur. Daarnaast is er nog 1 bijeenkomst na de bevalling voor alle dames en hun pasgeboren kindjes. De bijeenkomsten worden geleid door een verloskundige en een kraamverzorgster. Ook de partner is eventueel welkom bij een één of meerdere bijeenkomsten.

Voortgangsboekje

In een zwangerschapsboekje voor de bijeenkomsten houd je de voortgang van jou en je baby bij. Ook staat hierin informatie over de bijeenkomsten en een aantal nuttige opdrachten.

Elke bijeenkomt begint met een half uur inloop waarin je je eigen bloeddruk en gewicht opneemt en dit bijhoudt in je zwangerschapsboekje. Ook zal de verloskundige de groei van je baby controleren en naar het hartje luisteren.

Vervolgens gaan we gezamenlijk aan de gang met de onderwerpen waar jullie het over willen hebben! Zo kun je jouw vragen stellen en leren van de vragen die andere vrouwen hebben.

Kost deelname geld?
Aan deelname aan CenteringZwangerschap zijn geen kosten verbonden, ook niet voor het zwangerschapsboekje.

Vragen of interesse in CenteringZwangerschap?

Wij staan klaar voor al je vragen rondom zwanger worden en zijn. Meld je hieronder aan of stel gerust al jouw vragen over CenteringZwangerschap .

Professioneel

vanuit het hart