Kinderwens

 

Het Kinderwensspreekuur

Hebben jullie een kinderwens of denken jullie er nog over na? Dan kunnen jullie al vóór de zwangerschap veel doen om ervoor te zorgen dat het kind een gezonde start krijgt..

Kinderwensspreekuur

Jullie kunnen al vóór de zwangerschap veel doen om ervoor te zorgen dat het kind een gezonde start krijgt. Want de gezondheid van een kind begint vóór de bevruchting. Wanneer je erover nadenkt om zwanger te worden of al een kinderwens hebt is dit vaak een spannende periode. Je hebt meestal veel vragen. Uit onderzoek is gebleken dat de kans op een gezonde zwangerschap en bevalling groter wordt, door je er van te voren in te verdiepen. Als jij en je partner advies willen hebben over hoe je zo gezond mogelijk aan een zwangerschap kan beginnen, kunnen jullie bij ons terecht op het kinderwensspreekuur.

 

Duur

Zwanger worden kan bij de één snel gaan en bij de ander heeft het wat meer tijd nodig. Gemiddeld zijn de meeste stellen (zo’n 80-90%) binnen een jaar zwanger. Mocht je  na een jaar proberen nog niet zwanger zijn, kunnen we jullie verwijzen naar de huisarts of gynaecoloog voor verder onderzoek.

Foliumzuur

Het advies is om al te beginnen met het slikken van foliumzuur voordat je zwanger bent. Dit verkleint de kans op een kindje met een afwijking, bijvoorbeeld een open rug (Spina Bifida). Het advies is om vanaf het moment dat je een kinderwens hebt tot 10 weken zwangerschap dagelijks een tablet foliumzuur te nemen (0,4-0,5 mg). Foliumzuur is zonder recept verkrijgbaar bij de drogist of apotheek, als losse tabletten of in combinatie met multivitaminen.

Meer info

Voorbereiding

Tijdens het kinderwensspreekuur praten we met jullie over verschillende onderwerpen: voeding, foliumzuur, medicijngebruik, invloeden van buitenaf, werk en eventuele eerdere zwangerschappen. We geven voorlichting over vruchtbaarheid, zwangerschap en een gezonde leefstijl.

Voorafgaand aan het consult vragen we jullie om een vragenlijst in te vullen op www.zwangerwijzer.nl
zodat wij ons kunnen voorbereiden op jullie komst.

Tip:

Haal bij ons op de praktijk een gratis zwangerschapstest!

Aanmelding Kinderwens Spreekuur

Maken van een afspraak;
bel — 0511 451 045

Of vul in en verstuur

1 + 11 =

De mail die je verstuurt vanaf deze website, met jouw persoonlijke gegevens erin, wordt door ons alleen gebruikt in het kader van je vraag of aanmelding. We houden verder geen bestanden bij van jouw gegevens tenzij we er duidelijk persoonlijk om vragen.