Nij Libben ~ Natuurlijk meer tijd

Kinderwens

Hebben jullie een (prille) kinderwens? Speciaal voor jullie hebben we een laagdrempelig kinderwensspreekuur. Hierin beantwoorden we al jullie vragen over zwanger worden en zijn. Ook helpen we jullie met tips over hoe jullie zo gezond mogelijk aan een zwangerschap kunnen beginnen en jullie kindje een gezonde start kunnen geven. Of jullie nu voor het eerst een kindje willen krijgen, of al kinderen hebben.

Aandacht voor jouw vragen tijdens ons kinderwens spreekuur

Wanneer jullie hebben besloten dat jullie graag een baby zouden willen krijgen, is het normaal dat je erg veel vragen hebt. Op het internet is veel informatie te vinden, maar we snappen dat jullie hier misschien graag persoonlijk en anoniem met iemand over willen spreken. Bij Nij Libben kan dat. Wij geven antwoord op al je vragen over zwanger worden, zwanger zijn en bevallen.

Bovendien is het bewezen de kans op een gezonde zwangerschap en voorspoedige bevalling groter worden, als je je goed inleest.

Hier werken wij natuurlijk met alle liefde aan mee. Tijdens het kinderwensspreekuur praten we met jullie over verschillende onderwerpen zoals voeding, foliumzuur, medicijngebruik, invloeden van buitenaf, werk en eventuele eerdere zwangerschappen. We geven voorlichting over vruchtbaarheid, zwangerschap en een gezonde leefstijl.

Stoppen met anticonceptie

Gebruiken jullie momenteel een vorm van anticonceptie? Dat heeft invloed op jullie kans om zwanger te worden. Wanneer je weer vruchtbaar bent, hangt samen hoe snel je hormonen weer in balans zijn na het stoppen met hormonale anticonceptie. Dit verschilt sterk per vrouw en per voorbehoudsmethode. Soms, zoals met een spiraaltje of hormoonstaafje, is hulp van een verloskundige of huisarts nodig voordat je aan kinderen kunt beginnen. In onze praktijk kunnen wij desgewenst je spiraaltje of hormoonstaafje ook weer verwijderen

Hoe lang duurt zwanger worden?

Zwanger worden heeft alles te maken met de ongesteldheidscyclus van de vrouw en de hormonen die daarbij komen kijken. Wij helpen je om je cyclus te begrijpen, zodat de kans op zwanger raken, groter wordt.

Bij de één gebeurt dit binnen een maand en bij zo’n 80 tot 90% van de stellen gebeurt dit binnen een jaar. Duurt het bij jullie langer dan een jaar? Dan kan een huisarts of gynaecoloog jullie verder helpen. Bijvoorbeeld met een vruchtbaarheidsonderzoek.

Tip: Bij ons kun je terecht voor een gratis zwangerschapstest

Gezond zwanger

Een gezonde levensstijl draagt bij aan de kans om zwanger te worden, een gezond verloop van de zwangerschap en een gezonde baby. Erg belangrijk dus! Daarom geven we hier ook aandacht aan. Natuurlijk met het advies om te stoppen met roken en alcohol drinken, maar ook met advies over gezonde voeding en voldoende beweging. Ook is het verstandig om bepaald eten niet te eten als je zwanger bent, zoals carpaccio of sushi met vis. Dit leggen we je allemaal uit.

Foliumzuur slikken

Hebben jullie besloten er voor te gaan en te stoppen met anticonceptie? Dan is het advies dat de vrouw direct begint met het slikken van extra vitamine B11, ookwel foliumzuur. Folaat is hiervan de natuurlijke vorm. Voldoende B11 vermindert het risico op afwijkingen zoals een open rug. Dit kan in de vorm van B11 tabletjes, of met een multivitamine speciaal voor zwangere vrouwen. Het advies is elke dag 400 microgram te slikken tot je 10 weken zwanger bent.

Wil je verder lezen?

Willen jullie je alvast zelfstandig verder inlezen? Dan kunnen we je de volgende websites aanraden voor betrouwbare informatie:

Afspraak maken voor een kinderwensspreekuur

Willen jullie (misschien) een gezinnetje stichten? Nij Libben zorgt dat jullie goed voorbereid zijn zodat jullie niet te veel verrast worden. Meld je aan voor het kinderwensspreekuur of bel ons direct om een afspraak te maken.

Professioneel

vanuit het hart