Nij Libben ~ Natuurlijk meer tijd

Specifieke echo’s

Wanneer jij gezond bent en de zwangerschap verloopt zoals verwacht, zullen er slechts enkele echo’s worden afgenomen. Misschien vind je dit idee jammer, maar bedenk dat een gezonde baby en voorspoedige zwangerschap de redenen zijn! Er zijn echter ook bepaalde aanleidingen waarbij de verloskundige extra echo’s zal willen maken.

Echo bij bloedverlies

Er zijn meerdere redenen waarom je tijdens je zwangerschap last kunt krijgen bloedverlies. Dit kan heel onschuldig zijn, maar soms ook verontrustend. Afhankelijk van het moment in je zwangerschap en andere zaken, zullen we in sommige gevallen een echo willen maken als je last hebt van bloedverlies.

Echo voor placenta lokalisatie

De placenta, ook wel moederkoek genoemd, voorziet jouw baby van voeding en zuurstof tijdens je zwangerschap. Het is een scheiding tussen jouw bloedsomloop en die van de baby, die wordt aangemaakt in de baarmoeder.

Placentaligging

De plaats van de placenta is belangrijk voor de bevalling. Als de placenta heel laag in de baarmoeder ligt of zelfs over de baarmoedermond, kan dit de bevalling moelijker maken. Bij de 20 weken echo wordt ook gekeken naar de ligging van de placenta. Ligt hij dan over de uitgang heen of er heel dichtbij, dan overleggen we met het ziekenhuis of de begeleiding aangepast moet worden.

Indien we bij de 20 weken echo hebben gezien dat de placenta ongunstig ligt, dan maken we nogmaals een echo als je 32 weken zwanger bent. Het komt namelijk regelmatig voor dat de placenta zich nog verplaatst. Als dan blijkt dat de placenta zich nog steeds heel dicht in de buurt van de baarmoedermond bevindt, dan kan besloten worden dat het veiliger is om in het ziekenhuis te bevallen. Wanneer de placenta de baarmoedermond geheel bedekt, dan kan je kindje niet vaginaal geboren worden en is een keizersnede noodzakelijk.

Echoscopie bij Nij Libben

Bij Verloskundigenpraktijk Nij Libben nemen onze speciaal opgeleide echoscopisten alle tijd voor jouw echo’s. Onze verloskundigen geloven in de natuurlijke kracht van de vrouw en helpen je om jouw zwangerschap zoveel mogelijk volgens jouw wensen te laten verlopen. Maak je je zorgen over jouw zwangerschap of heb je vragen? Dan mag je te allen tijde contact opnemen.

Professioneel

vanuit het hart

Team Nij Libben

Wat wij allemaal gemeen hebben, is dat we al van jongs af aan geboeid zijn door alles wat er speelt rondom de geboorte van een nieuw mens. We staan voor je klaar in Kollum, de Westereen en Kootstertille.

Saapke de Haan

lactatiedeskundige en assistente

Nadine de Weerd

Verloskundige

Momo Pols

Verloskundige en anticonceptiespecialist

Kirsten

Verloskundige

Eke van der Molen

Verloskundige, echoscopiste

Annelies Banga

Verloskundige, echoscopiste