Nij Libben ~ Natuurlijk meer tijd

Eke van der Molen

Ik ben getrouwd en moeder van 3 zonen (2011-2013-2015). Voor zover ik mij kan herinneren heb ik altijd al verloskundige willen worden. Ik vind het fijn om een zwangere vrouw te mogen begeleiden, Daarbij vind ik het proces van de ontwikkeling van het kind in de buik heel bijzonder. Vanaf 2012 mag ik ook met de echo werken, om te kijken hoe ver de vrouw zwanger is en -als het nodig is- om te kijken of de groei van het kindje mooi op schema loopt. Ook het voorbereiden op de bevalling en het ouderschap, vind ik fascinerend. Tijdens de Centering Pregnancy bijeenkomsten kan ik mij daar meer op storten. Sinds 2016 doen wij dit in de praktijk en dit is echt een aanvulling voor alle zwangere vrouwen.

(BIG nummer 59059707303)

Een unieke belevenis

Uitdaging

Een vrouw en haar partner door de bevalling heen loodsen vind ik een bijzondere uitdaging. Kijken wat zij nodig hebben en hen kunnen ondersteunen naar (opnieuw) geboren worden als heit en mem. Zien hoe een gezin in de kraamtijd groeit en dit proces mogen ondersteunen, blijft steeds keer weer een unieke belevenis. Graag wil ik jullie ontmoeten in onze praktijk om dit proces bij jullie te mogen bewonderen.

Verloskundige worden ging niet zo gemakkelijk in verband met het lotingssysteem. Hierdoor heb ik eerst vier (en een half) jaar de HBO-Verpleegkunde duaal gedaan (=werken en leren). In het laatste half jaar van deze studie was ik eindelijk ingeloot bij de Verloskunde Academie Groningen.

Maatschap

Na nogmaals vier jaar hard studeren ben ik in juli 2006 afgestudeerd en gaan waarnemen in de Verloskundigenpraktijk Kollum e.o. Dit was toen een solopraktijk van Jane Hansen. Het samen werken ‘beviel’ van beide kanten erg goed, waarop we hebben besloten per september 2006 als maatschap verder te gaan.

Ik heb me sinds de opleiding altijd erg geïnteresseerd in uitwendige versies. Hiervoor heb ik een vervolgopleiding gedaan en ben sinds 2007 versiekundige. Dit houdt in dat ik kindjes die bij 36 weken zwangerschap (of later) nog met de billen naar beneden liggen, mag proberen te draaien. Verder geef ik in het voortgezet onderwijs in onze regio een aantal keren per jaar lessen over seksuele voorlichting.