Nij Libben ~ Natuurlijk meer tijd

Saapke de Haan

Mijn moeder was kraamverzorgster. Op jonge leeftijd wist ik al dat ik in de voetsporen van mijn moeder wou treden. Werken als kraamverzorgster leek me geweldig. Uiteindelijk heb ik twee jaar gewerkt als kraamverzorgster bij Thuiszorg de Friese Wouden. Door een ongeluk met blijvend letsel moest ik helaas stoppen met dit werk.

Praktijkassistente & lactatiekundige

Verloskundige Jane Hansen

In 2001 leerde ik verloskundige Jane Hansen kennen via een vriendin van mij, die op dat moment zwanger was. Jane was in januari 2001 een solopraktijk in Kollum gestart, ze had het erg druk en kon wel wat hulp gebruiken. Ik ben toen in april 2001 als praktijkassistente bij destijds nog verloskundigen praktijk Jane aan het werk gegaan.

Borstvoeding heeft altijd al mijn interesse gehad. Ik vond het best erg om vrouwen te zien worstelen met borstvoeding. Als zij tegen problemen aanliepen, betekende dit vaak het einde van de borstvoedingsperiode. Ik wou deze mensen graag helpen, daarom ben ik in 2002 de opleiding voor lactatiekundige gaan volgen aan de Hogeschool van Utrecht. Vanaf 2004 ben ik als IBLCE gecertificeerd lactatiekundige aan de slag.

Naast mijn werkzaamheden als praktijkassistente ben ik dus ook lactatiekundige. Jullie kunnen bij mij terecht voor vragen over borstvoeding.