Nij Libben ~ Natuurlijk meer tijd

Nadine

Al van jongs af aan trok de gezondheidszorg mij aan en wist ik dat daar mijn toekomst zou liggen. In augustus 2004 ben ik afgestudeerd aan de faculteit Bewegingswetenschappen in Amsterdam. Halverwege deze studie kwam ik erachter dat verloskunde toch meer mijn ‘ding’ was en dus besloot ik om na mijn eerste opleiding alsnog verloskunde te gaan doen. Helaas werd ik uitgeloot. In dat jaar heb ik gewerkt als docent anatomie/fysiologie/pathologie aan de Hanzehogeschool in Groningen. Alhoewel ik dit best leuk werk vond, bleef verloskunde mij trekken.

Van docent tot verloskundige

Afgestudeerd

Ik besloot om weer met de loting mee te doen. En deze keer was het raak!! Op 9 juli van het jaar 2009 ben ik afgestudeerd. Sinds die tijd heb ik bij diverse verloskundigenpraktijken waargenomen. Zo ook hier in Kollum, waar ik tijdens mijn studie ook al diverse keren stage had gelopen. Dit beviel zo goed dat ik op 1 april 2009 ben toegetreden tot de maatschap.

Sinds 11 maart 2011 ben ik ook afgestudeerd als basisechoscopiste. In 2021 heb ik de 20 weken echo-opleiding afgerond en maak ik in onze praktijk en af en toe bij echocentrum VITA in Groningen 20 weken echo’s.

Per september 2014

maak ik deel uit van de Beroepenveldcommissie van de AVAG. Ik vind het leuk en belangrijk om educatie, innovatie en praktijkvoering samen te laten smelten. Met mijn rol in de BC kan ik hier een steentje aan bijdragen.

Het begeleiden van toekomstige ouders vind ik erg bijzonder. Het is een intense tijd vol met nieuwe dingen, onzekerheden, geluk en helaas ook wel eens verdriet. Voor mij een fantastische uitdaging om zo goed mogelijk de nodige persoonlijke begeleiding te geven. Wellicht tot ziens bij ons in de praktijk!